Üdvözöljük óvodánk és bölcsödénk weboldalán!

Telephely

Óvodánk telephelyként, Seregélyes-Szőlőhegyen működik. Jellegzetes, falusi családi házas jellegű épület. Több mint 50 éve épült, iskolából alakították át óvodává, 2007-ben vettük birtokba, akkor kapta jelenlegi formáját. Két csoportszoba, külön étkező és mosdóhelyiség szolgálja a gyerekek kényelmét.

Vegyes csoporttal működünk, 2 óvodapedagógus, 1 dajka és 1 takarítónő dolgozik a gyerekekkel. Csoportunk tárgyi feltételei a helyi viszonyokat figyelembe véve jónak mondható. Sok játékunk van, amit az óvoda költségvetéséből igyekszünk mindig fejleszteni, ami köszönhető a szülők önzetlenségének is, akik mindig segítenek a környezet szépítésében is. Az óvoda játékkészletét az óvoda – családtalálkozók (farsang) bevételéből is pótoljuk. Az óvoda Szülői Munkaközössége által rendezett felnőtt bálok, és az SZJA 1%-ának bevételéből, valamint óvodánk alapítványának támogatásaiból is részesülünk, amit játékvásárlásra, úszásoktatás buszköltségére használunk fel.

Pályázatból nyert pénzből rendeztük be az egyik csoportszobánkat mozgásfejlesztő játékokkal.

A másik termünkben galériát alakítottunk ki a gyerekek nagy örömére.

Csoportunkban – úgy min óvodánkban mindenhol Nevelési Programunk alapján sikeresen tevékenykedhet, alkothat, fejlődhet a hátrányos helyzetű és tehetséges gyermek is.

Megfelelő fejlesztést kapnak a különleges bánásmódot igénylő gyermekek is. (magatartászavar, beszédhiba, eltérő értelmi képességű gyermekek is a tehetséges gyermekek is.)

A jeles napok számbavételével tervezzük mindennapjainkat. Ilyen alkalmakkor gyakran utazunk autóbusszal a színes óvodába (központi óvoda), ami mindig nagy élmény a szőlőhegyi óvodásoknak.