Üdvözöljük óvodánk és bölcsödénk weboldalán!

Süni Drámastúdió Hírek

Színházban járt a Süni Színjátszó Stúdió

 

Óvodánkban régóta hagyománya van a színházi nevelésnek, hiszen ez szinte végtelen lehetőséget nyújt a gyermekek tehetségének kibontakoztatására a legkülönfélébb készségek, képességek terén. Süni Színjátszó Stúdiónk tehetségműhelyként működik, az ide járó kisgyerekeket a drámapedagógia módszereivel is fejlesztjük.
A csoporttal egy szép őszi délelőttön Székesfehérvárra indultunk, hogy ott a Pelikán teremben, gyermek bérleti előadás keretében megnézhessük „A kerek kő” című előadást.
Már az utazást is nagy izgalommal várták a gyerekek, hiszen nem megyünk minden nap busszal kirándulni. Az utazás, város, a sok-sok látnivaló, érdekes élmény volt számukra. Hát még a színház! Ruhatár, jegyszedő nénik, az előadás kezdetét jelző csengetés, ez mind, mind újdonság volt a gyerekeknek.
Az interaktív előadás pillanatok alatt magával ragadta a csoportot. Nemhiába járt itt mindenki a Süni Színjátszó Stúdióba! A gyerekek bátran, lelkesen léptek a színpadra, hogy önfeledten részt vegyenek a mesejáték előadásában. Nagyon élvezték a korosztályuknak megfelelő történetet, a színészek játékát, a fordulatos és ötletes dramaturgiát. A jelmezek, a díszletek, a színpadtechnika gyermekközeli megvalósítása hozzájárult szereplési kedvük felkeltéséhez és magabiztos fellépésükhöz. Gyermekeink nem csak nézőként váltak részeseivé az előadásnak, hanem aktív szereplőkként is. Nagyon pozitív, örömteli élmény volt a csoportnak.
Az előadás után rövid sétára indultunk a történelmi belvárosban. A gyerekek rácsodálkoztak a magas, gazdagon díszített épületek között lebegő Mujkó szoborra. A Romkert mellett láthattuk milyen gyönyörű és hatalmas volt valaha a bazilika. Meséltem az itt járó Mátyás királyról, Szent István koronázásáról, és az ötévesek tágra nyílt szemekkel nézték a történet valós nyomát a megmaradt köveken.
Számomra ez volt a legnagyobb élmény. Látni a gyerekeket, ahogy itták magukba a nap minden csodáját, örömét, az új tapasztalatokat.
A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása” elnevezésű pályázat révén tudtuk megvalósítani.

A programot támogatták:

a Hétszínvirág Baptista Óvoda Seregélyes és a Nemzeti Tehetség Program, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

Zölei Józsefné
óvónő, drámapedagógus